torstai 18. kesäkuuta 2015

Nahkainen korttikotelo

Poikaystävä on etsiskellyt jo tovin uutta nahkaista koteloa/taskua korteilleen. Olin Jenkeissä reissussa kesäkuun ensimmäiset kaksi viikkoa ja sieltä yritinkin koteloa etsiä, tuloksetta tosin.. Kotiin tultuani minulla on ollut vapaapäiviä ja kaivoin ensimmäisenä ompelukoneen keittiönpöydälle muutama ompeluprojekti mielessäni. Housujen lyhentämiset ym. sai odottaa kun kangaslaatikkoa läpikäydessäni vastaan tuli yläaste- ja lukioaikaisten aivan parhaista nahkasaappaista säästämäni varret. En useampi vuosi sitten raaskinut heittää koko kenkiä roskiin, vaan säästin varsien nahat ajatuksella "teen näistä joskus jotain". 


Neljän vuoden jälkeen nahkapalojen tullessa vastaan päätin yrittää saada itse aikaiseksi korttikotelon. Leikkasin kartongista pankkikortin kokoisen suorakulmion ja aloin suunnittelemaan mallia ja piirtämään jonkinlaista kaavaa. Koteloon tuli kolme kerrosta, eli kaksi taskua korteille. Nahka oli niin ohutta, että ompelukoneeni jaksoi hyvin ommella kolmea kerrosta päällekkäin tavallisella neulalla. Koteloon mahtuu yhteensä 6-8 korttia. 


Halusin koteloon jonkin "jujun", joka oli samasta nahasta koristeeksi ommellut viikset nahan "nurja" puoli ylöspäin kotelon etupuolelle. Onnistuin ensimmäisellä yrittämällä ja kotelon saajakin oli erittäin tyytyväinen. Saappaanvarsia jäi sopivasti ainakin kahteen korttikoteloon.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti