tiistai 29. elokuuta 2017

Miehelle collegepaita

Jujunalta ilmestyi nyt kesällä miesten kaavapaketti, joka oli slim fit -mitoituksella. Mies tykkää slim fit -mitoituksella olevista kauppojen valmisvaatteista. Tilattiin kokeiluun, josko tästä löytyisi miehen vaatteisiin luottokaavat, joita ei tarvitsisi muokata slimmimmäksi. Ensimmäinen kokeilu tästä kaavapaketista oli peruscollege, johon sain vähän jujua kankaana käytetyllä tikkicollegekankaalla. 


Ihan täysin ilman muutoksia ei selvitty. Mittojen mukaan kokotaulukossa miehen koko oli M, kuten valmisvaatteissakin. Pääntie oli kaavassa melko reilu ja leikkasinkin siitä kauttaaltaan pienemmän, joskin olisi kuulemma saanut tehdä vieläkin hieman pienemmän pääntien.. Hartioista kaava oli hyvin istuva. Kauttaaltaan kaavaa jouduin kaventamaan. Hihat oli kaavassa ranteeseen asti melko leveät, joten reilummin kavensin kyynärpää-ranne väliltä ja vähemmän kyynärpää-kainalo väliltä. Kainalo-helma väliltä otin myös suht reilusti sisään. Helman pituus oli juuri sopiva miehen makuun. Hihoja jouduttiin lyhentämään jonkin verran. Lisäksi vielä pidensin resoreita hihoihin ja helmaan sekä pääntiehen tein leveämmän resorin saadakseni pienennettyä pääntietä. 

Ainakin tässä collegepaidassa kaavan mitoitus oli liian väljä miehen makuun, mutta muokattuna tuloksena oli erittäin mieleinen ja useasti käyttöön päässyt collegepaita. Seuraavana vuorossa olisi kaavapaketin T-paita, johon ajattelin väkertää elämäni ensimmäisen napituslistan.









2 kommenttia:

  1. Kiva paita! Onko kankaaseen tullu pesuissa nukkaa? 🤔

    VastaaPoista
  2. Paita on vasta pesty kertaalleen, mutta ainakaan vielä ei ole nypyn nyppyä tullut kankaaseen. Ainakin toistaiseksi vaikuttaisi kangas olevan ihan eri maata kuin niissä ostobombereissa. :)

    VastaaPoista